yukarı

2019 Corolla Sedan: Ne öğrenmek istemiştiniz?

Türkiye'de üretilip dünyaya yayılacak yeni Corolla Sedan'ın fiyat, teknik ve donanım detayları...

15 Mayıs 2019 kaynak: Toyota

Lafı hiç uzatmayıp en sevdiğimiz sorudan başlayalım mı?

 

Yeni Toyota Corolla Sedan'ın fiyatı

 

1.6 benzinli Corolla'nın fiyatı, seçtiğiniz donanıma göre, 105.800 TL ile (95.800 TL hurda indirimli) 162.300 TL (154.300 hurda indirimli) arasında değişiyor. Hurda indiriminden yararlanabilirseniz, 3.000 - 8.000 TL arası bir indirim kapmanız da mümkün.

 

Tamamı e-CVT otomatik şanzımanlı hibrit Corolla, yani "Corolla Hybrid"e ise 142.450 - 181.200 TL arası fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Model ve donanıma göre güncel fiyat bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Peki acaba, hibrit seçeneği oluşu dışında, 2019 Corolla Sedan'ı ne kadar tanıyorsunuz? 
 

 

Hibrit Corolla

 

2019 Toyota Corolla'nın asıl yıldızı tabii ki hibrit motor. 1.8 lt. hacimli hibrit motor, benzinli ve elektrikli motorların işbirliğiyle toplam 122 hp güç üreterek 100 km/s hıza 11 saniyede çıkabiliyor. 2.0 lt. hacimli 180 hp'lik hibrit motor bilgisi şimdilik genel kültür kıvamında bir kenarda bulunsun.

 

1.8 hibrit Corolla'nın şehir içi - şehir dışı karma kullanımda, ortalama tüketim değeri (resmi değerlere göre) 100 km'de sadece 3,9 litre! Bu rakam 4,63 m uzunluğunda, 1.385 kg ağırlığında bir araba için hiç de fena sayılmaz. Hadi gerçek hayatta siz bunun üstüne 1-1,5 litre daha ekleyin.

 

Hâlâ dizel motor soran?
 


 

Benzinli Corolla

 

Benzinli motorda beklediğimiz 1.2 atılımı Türkiye'de şimdilik gerçekleşmedi maalesef. 1.6 benzinli, 132 hp ve 159 Nm'lik tatminkâr bir güce sahip. 

 

Manuel şanzımanda 0-100 km hızlanma süresi 9.7 sn iken, otomatik seçenek Multidrive S'te bu rakam 10.2 sn'ye çıkıyor. Düz vitesli Corolla Sedan 100 km'de ortalama 6 lt.lik bir tüketim tuttururken, otomatik 5,8 lt. ile daha iyi bir dereceye imza atmakta. 

 

 

Donanımlar ne alemde?

 

Donanımdan önce bagaj hacmini verelim. Toyota Corolla Sedan'ın Türkiye'de doğuşu boşuna değil, bagajsever milletiz. Corolla Sedan da sevdiğinizi bildiği için 471 litrelik geniş bir bagaja sahip. Şekil açısından kullanışlı, yükleme eşiği alçak bir bagaj bu. Yani ağır eşyaları yükmek kolay olacak.
 

 

Peki tamam, donanımlar...

 

Giriş seviye donanım olan "Vision"dan itibaren LED gündüz farları ve LED arka stoplara sahip Toyota Corolla. LED sis farları "Dream", LED sinyal lambaları "Flame" ve LED ön farlar da en üst donanım "Passion"da standart sunuluyor. Birkaç tekrar sonrası, "Ben Corolla'yı LED'inden tanırım!" diyebilirsiniz.
 


En alta donanımda 15" ve jant kapağı şeklinde başlayan jant bilgisi ise, ortadaki iki donanımda 16" ve "Passion" donanımda 17" alaşım jantlar şeklinde sonlanıyor. Güneş yanığına karşı faydalı eserlerden karartılmış yan ve arka camlar ise üst iki donanımda standart.

 

Otomatik yanan farlar tüm donanımlarda standartken, yağmur sensörü ve anahtarsız giriş/çalıştırma sistemi son iki donanıma saklanmış. Buna karşın hibrit Corolla, anahtarsız giriş/çalıştırmanın yanı sıra, çift bölgeli klima ve kablosuz şarj gibi güzellikleri tüm seviyelerde sunmak gibi bir avantaja sahip.
 


 

Ekranlar, multimedya ve inanılmaz ama sunroof!

 

Baz donanım Vision'daki gösterge paneli, analog göstergeler + 4,2" TFT ekran şeklindeyken, ikinci donanımdan itibaren 7" dijital gösterge paneline geçiş yapıyoruz. 3D efektli gösterge paneliyse en üst donanım Passion'ın imtiyazı. Tutku demek, para demek nihayetinde. 

 

Hem inanmayacaksınız ama "Passion" donanımlı yeni Corolla'da yılların kanayan yarası (!) sunroof bile mevcut. Lansmanı yapan Özge Ulusoy ve Serdar Kuzuloğlu'nun bile dilinden düşmedi bu sunroof, sıradan bir şeymiş gibi davranmayın lütfen. Yok yok, panoramik falan değil. O HB Corolla'da olacak kısmetse...

 

Bilgi ve eğlence sektörüne dönüş yaparsak; "Dream"den itibaren Toyota Touch 2 sistemli 8" dokunmatik ekran hizmetinizde. Ekranın yurakıdaki konumunun başarısı, işleyişinin basit, tepkilerinin hızlı oluşu dışındaki detayları asıl incelememize saklıyoruz müsadenizle. 

 

Ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı "Head up display" de en üst donanım Passion'da standart. Temel sürüş bilgilerini gözleri yoldan ayırmadan görebilmek çok sevilesi bir teknoloji.
 

 

Güvenlik

 

Güvenlik donanımı "Toyota Safety Sense" de yeni hibrit Corolla'dan yana takılıyor. Artık anlayın siz Toyota ne demek istiyor...

 

Hybrid Corolla'da standart olan şerit takip, adaptif hız sabitleme, otomatik yanan uzun farlar ve yaya/bisiklet algılayabilen ön çarpışma önleyici sistem, benzilinin zirvesi Passion'da standart, Flame donanımda opsiyonel. Neyse ki geri görüş kamerası en alt donanım hariç benzinli Corolla'larda da standart. Like! 

 

Kısaca böyle efendim... Daha enteresan teknik detaylar için, sizi "8 çorba kaşığı 2019 Toyota Corolla" haberimize davet ediyoruz. Buraya kadar geldiğinize göre, hayırlısıysa olsun:)